Header Ads

Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Επίθεση απο διαστημικά σκουπίδια

Σκηνές πανικού, που θύμισαν την ταινία Gravity έζησαν τρεις αστροναύτες- πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, όταν ο Σταθμός δέχθηκε κυριολεκτικά επίθεση από διαστημικά σκουπίδια.

Σ'υμφωνα με τη NASA, ένα θραύσμα από ένα παλιό ρωσικό μετεωρολογικό δορυφόρο που ταξίδευε ,ε πάνω από οκτώ μίλια ανά δευτερόλεπτο – ανάγκασε τους αστροναύτες να κατευθυνθούν στην κάψουλα- καταφύγιο έκτακτης ανάγκης που υπάρχει στον ΔΔΣ, έτοιμοι να τον εγκαταλείψουν αν χρειαστεί.

Για σχεδόν μια ώρα, ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι και οι δύο Ρώσοι κοσμοναύτες Mikhail Kornienko και Gennady Padalka είχαν εντολή να παραμείνουν στο εσωτερικό της κάψουλας Σογιούζ, η οποία είναι συνδεδεμένη με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Κανονικά, η NASA μαθαίνει εγκαίρως για τον κίνδυνο επίθεσης του ΔΔΣ από διαστημικά σκουπίδια όμως, την Πέμπτη, το πλήρωμα δεν ενημερώθηκε ότι πρέπει να εκκενώσει τον Σταθμό, παρά 90 λεπτά νωρίτερα. Οι αστροναύτες αναγκάστηκαν να μείνουν στον Σογιούζ για μιάμιση ώρα, μέχρι τελικά να ενημερωθούν για την λήξη του συναγερμού και να επιστρέψουν στο ¨σπίτι” τους ασφαλής.

Αυτή είναι μόλις η τέταρτη φορά στα 15 χρόνια της ζωής του διαστημικού σταθμού που έπρεπε να εφαρμόσει αυτή τη διαδικασία, ανακοίνωσε η NASA.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.