Header Ads

Έφοδος στα γραφεία της Google στο Παρίσι για φοροδιαφυγή 1,6 δισ. ευρώ!

Έφοδο και έρευνα στα γραφεία της Google στο Παρίσι πραγματοποιεί αυτήν την στιγμή η γαλλική Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Τουλάχιστον 100 αστυνομικοί έχουν μπει στα γραφεία του αμερικανικού μονοπωλίου  από το πρωί, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του ότι χρωστά μόνο στη Γαλλία 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, από απλήρωτους φόρους.  Σε ολόκληρη την ΕΕ υπολογίζεται ότι χρωστά πάνω από 10 δισ. ευρώ από φοροδιαφυγή!

Το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα επιβεβαίωνει τις μέχρι πρότεινος φήμες για την πορεία των ερευνών που ξεκίνησε πέρσυ τον Ιούνιο και είχε ως σκοπό να εξακριβώσει αν η Google Ireland Ltd εκπλήρωνε τις φορολογικές τις υποχρεώσεις στην Γαλλία.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με την φορολογική νομοθεσία της Γαλλίας και ότι συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να παράσχει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές προκειμένου να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους και συμμορφωνόμαστε πλήρως με τη γαλλική νομοθεσία» δήλωσε ο Αλ Βερνέ, εκπρόσωπος της Google στην Ευρώπη, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η έφοδος άρχισε στις 5:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε δημοσιοποιήσει η εφημερίδα Le Parisien.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη επιδιώκουν να περιορίσουν τα αφορολόγητα κέρδη πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Google και άλλες αμερικανικές πολυεθνικές, όπως η Amazon και το Facebook, κατηγορούνται για φοροαποφυγή, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, επιλέγοντας, για παράδειγμα, να εγκατασταθούν σε χώρες όπου υπάρχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για αυτές, αλλά δραστηριοποιούνται εμπορικά σε χώρες με υψηλή φορολογία.

Η ευρωπαϊκή έδρα της Google βρίσκεται στην Ιρλανδία, μία χώρα όπου η φορολογία των επιχειρήσεων ανέρχεται σε 12,5%, μία από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.